Anonim printre vedete-episodul II


Prin anii’93-’94,fiind seful Serviciului pentru Camine Studentesti,ma intalneam frecvent cu profesorul universitar,rectorul Universitatii Bucuresti,domnul Emil Constantinescu.Inainte de a fi candidat si apoi presedintele Romaniei,i-am intrebat pe colaboratorii sai apropiati(prorector,contabili etc),ce parere au despre profesorul Emil Constantinescu si mai ales despre candidatura sa la presedintie? Cu totii l-au laudat,au spus ca este un om corect si cinstit dar ca el e bun sa conduca universitatea,nu si Romania!

M-am convins de spusele lor intr-o zi cand,aflandu-ma in cabinetul sau am observat ca o doamna i-a inmanat o cerere pentru cazarea fiului sau in caminele universitatii.In sprijinul cererii sale,doamna a precizat ca e vaduva si nu are posibilitati materiale sa-i inchirieze o camera,la particulari.Sensibil la durerea femeii,acesta i-a aprobat cererea.Dupa ce femeia a parasit incaperea si i-a multumit profesorului,in cabinet a intrat secretara rectorului care i-a reprosat ca nu trebuia sa aprobe cazarea in caminele universitatii deoarece fiul ei era student la o universitate particulara si nu avea dreptul la cazare.

Peste cateva minute a intrat in cabinet o alta doamna care a solicitat cazarea fiicei sale in caminul studentesc.Pornind de la observatia secretarei sale ca numai studentii din universitatea de stat pot fi cazati,profesorul a intrebat-o pe doamna daca fiica ei e studenta la stat si,la raspunsul ei afirmativ,i-a aprobat cererea!

Imediat dupa plecarea femeii,in cabinet a reaparut secretara care i-a spus ca nu trebuia sa aprobe cererea.Vizibil enervat ,profesorul i-a spus ca fiica doamnei e studenta la stat si deci a aprobat corect cererea.Secretara insa i-a replicat ca nu trebuia deoarece studenta se afla in primul an de studii si,implicit nu avea dreptul la cazare in caminele de stat.

Pentru a intelege mai bine efectul aprobarii celor doua cereri precizez ca atunci,fata de cele peste 60.000 de cereri de cazare depuse de catre studenti,universitatile puteau asigura numai 20.000 de locuri.

Din pacate,spusele colaboratorilor profesorului si constatarile mele au fost confirmate de prestatia prezidentiala a acestuia in sensul ca a fost un presedinte corect si cinstit dar nu s-a impus in fata ministrilor si parlamentarilor Conventiei Democrate,fiind invins de catre acestia,conform propriei marturisiri.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s