Greselile posdecembriste


Reclame

Un comentariu la “Greselile posdecembriste

 1. gigip1948 spune:

  Situatia politica actuala ,marcata de ura,incrancenare si dezbinare ,putea fi prevenita daca,incepand din 1990 nu ar fi fost comise cateva mari greseli,astfel:

  1-lipsa de cooperare intre Ion Iliescu si FSN,pe de o parte si Radu Campeanu si PNL,pe de alta parte! Daca cei doi si partidele lor ar fi facut o alianta(asa cum au realizat in 2011,urmasii lor,Victor Ponta si Crin Antonescu),cele doua forte politice s-ar fi completat reciproc si s-ar fi inlaturat devierile spre stanga ori dreapta! Cu Ion Iliescu,presedinte si Radu Campeanu,premier,Romania ar fi intrat mai usor si mai repede in randul democratiilor euro-atlantice!

  2-nu trebuia aplicat principiul restitutio in integrum in domeniul restituirii proprietatilor confiscate de catre comunisti! Aceasta metoda a fost utilizata doar in Romania si a condus la;

  -acapararea de catre unii falsi proprietari a unorimense suprafete de teren agricol ori forestier,a numeroase case ori imobile,pe care le-au vandut ulterior la pret de specula! Chiriasii,gradinitele,scolile,institutiile statului au ramas pe drumuri,unii dintre ei nereusind sa-si mai revina vreodata!

  -distrugerea fermelor moderne si a institutelor de cercetari agricole de stat:

  -distugerea sistemului national de irigatii si de fertilizare a solului.

  3-deconspirarea ofiterilor de informatii si a informatorilor acestora! Romania a ramas fara o protectie,interna si externa si a devenit,sat fara caini! Fiecare a facut ce i-a trecut prin cap! In plus,partidele si politicienii au reusit sa-i dezbine pe romani,unii,precum Mona Musca devenind informatori rai iar altii,precum Traian Basescu,informator bun! La fel s-a intamplat si cu ofiterii de informatii,”ai nostri” fiind buni,”ai lor,rai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s