Un nou inceput pentru Romania!


Data de 09 decembrie,poate constitui pentru Romania,un nou inceput de drum! Dupa opt ani de zile in care,un singur om, Traian Basescu,a decis ,in nume propriu cine sa fie premier,cine sa conduca parlamentul,cine sa controleze parchetul,justitia ,serviciile secrete,CCR,CSM,CNA ,daca vrem sa redevenim un stat de drept,democratic,trebuie sa cerem modificarea Constitutiei Romaniei,astfel: 

1-functiile de presedinte al Romaniei si de primar sa poata fi ocupate EXCLUSIV,de catre candidati independenti, de catre oameni fara apartenenta politica(cu posibilitatea de a fi sprijiniti de catre partidele politice!). E nevoie de acest lucru pentru ca,atat presedintele cat si primarul unei localitati trebuie sa fie,in egala masura,reprezentantul tuturor cetatenilor Romaniei ori ai localitatii respective! In prezent,datorita apartenentei acestora la un partid ori altul s-a ajuns la favorizarea adeptilor politici si la discriminarea celor din tabara adversa,la divizarea romanilor! In cazul in care vreunul dintre ei manifesta partizanat politic,sa poata fi revocat din functie,prin referendum,cu majoritatea simpla de voturi!

2-parlamentul Romaniei ,cea mai democrata forma de reprezentare a romanilor,sa fie singura institutie care sa decida, ECLUSIV prin vot,asupra tuturor problemelor importante pentru tara,institutiile statului si cetatenii sai! In cadrul parlamentului sa existe comisii de specialitate,cu drepturi depline in verificarea si controlul activitatii guvernului,parchetelor,justitiei,serviciilor secrete etc.CSM-ul si CCR-ul ,ANI,CNA-ul ,sa aibe atributii limitate strict la domeniul lor de activitate adica:respectarea legii de catre procurori si judecatori;exclusiv constitutionalitatea legilor,fara ingerinte in activitatea parlamenrului;constatarea incompatibilitatii,a abaterilor de la legea audio-vizualului,fara masuri de sanctionare abuziva! Conducerile acestor institutii si membrii lor sa ocupe functiile respective,DOAR prin concurs,fara interventia politicului!;

3-in afara de ministrii,toti ceilalti demnitari ai statului(secretari de stat,prefecti,director de companii,de regii ori de deconcentrate) sa aiba statut de functionari publici,care sa nu fie schimbati dupa bunul plac politic al guvernantilor! Singurele functii ce vor fi asumate politic sa fie cele de:ministrii,presedinti de consilii judetene .si ambasadori!

4-pentru eradicarea fraudarii voturilor,sub orice forma,partidul care a fost dovedit ca a dat mita electorala,sa piarda TOATE voturile din sectia respectiva prin anulare! Daca frauda este in mai multe sectii,sa-i fie anulate toate voturile din localitatea respectiva! Daca frauda este extinsa la nivel national,sa-i fie anulate toate voturile obtinute iar partidului sa i se interzica participarea la alewgeri pe o perioada de timp!

Reclame

3 comentarii la “Un nou inceput pentru Romania!

 1. Bucsan spune:

  Da, este nevoie de schimbare. Se simte, se vede. Sunt din ce in ce mai multi cei care striga cu disperare pentru schimbare. Nu stiu de ce, dar am inceput sa cred ca aceasta este ultima sansa, este ultima strigare. De disperare. Tare mult as vrea sa vina mai repede 10 dec. si sa se linisteasca lucrurile. Este ca o miscare care pluteste deasupra si se indreapta cu pasi repezi spre ziua cea mare. Sper din suflet ca va fi victorioasa. Victorioasa pentru toti romanii. Am incredere in echipa USL, Ponta, Antonescu, Constantin. Le doresc sa aduca Romania acolo unde ii este locul cu adevarat.

  • gigimarcu48 spune:

   Pe 10 decembrie,Basescu,la testul poligraf!
   Pentru a-si pastra scaunul de la Cotroceni,Traian Basescu,in complicitate cu slugile sale din CCR a afirmat ca toti ceilalti romani care nu s-au prezentat la referendum(8-10 milioane!)l-au votat pe el! Acesta a fost motivul prin care lasul de la Cotroceni a anulat votul ultramajoritar de demitere a sa!
   Minciuna lui jegoasa va fi dovedita evident,la alegerile din 09 decembrie! Acum se va arata cati dintre romani il mai doresc in functie si cati il vor alungat,ca nedemn si mincinos,de la conducerea Romaniei!

  • gigimarcu48 spune:

   Sperantele romanilor,s-au confirmat,pe 09 decembrie! Sa speraqm ca va fi mai bine si ,mai ales,ca romanii vor fi mai uniti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s