MARILE ERORI POSDECEMBRISTE!


  Evolutia posdecembrista a Romaniei a fost marcata puternic ,in sens negativ,de erori fundamentale!

   1-In primul rand este vorba de restitutio in integrum adica,restituirea catre prprietarii existenti in Romania dupa anul 1945(de fapt catre urmasii lor,in cele mai multe cazuri!),a tuturor terenurilor,padurilor,locuintelor ori fabricilor,indiferent cum au fost dobandite(licit ori ilicit!). In loc sa se plafoneze (precum in celelalte state desprise din comunism) la un numar rezonabil de locuinte,terenuri ori la sume modice pentru despagubire,masura a impartit Romania in o mana de multimiliardari si o multime de saraci lipiti pamantului!Acest lucru a mai generat explozia actelor de corupti,la aparitia unor bande infractionale compuse din oameni politici,avocati,notari,consilieri locali si samsari imobiliaricare,prin coruperea membrilor din comisiile de retrocedare a proprietatilor au adus prejudicii imense bugetului public! Toate incasarile din vanzarea societatilor de stat,din profitul unor companii nationale ori regii autonome au intrat in buzunarele incapatoare ale afaceristilor.

  La polul opus,chiriasii din casele nationalizate,au ajuns muritori de foame,fara un acoperis deasupra capului.Personal astept,din 2001,sa mi se restituie despagubirile pentru terenuri din Bucuresti! In loc sa se instituie un program pe calculator cu ordinea de prioritate a despagubirilor(lucru cerut repetat de catre noi!),astfel incat fiecare sa stie anul,luna si ziua cand va fi despagubit,s-a preferat un sistem haotic ,in sensul ca ,aceia care au oferit o spaga mai consistenta,au primit despagubirile! 

   2-O alta eroare comisa(spre deosebire de celelalte tari ex-comuniste precum Ungaria!) a fost deconspirarea ofiterilor de securitate,a agentilor acoperiti si,mai ales,a informatorilor securitatii! Prin aceasta s-a produs a doua mare scindare in societate prin aparitia a informatorilor buni(ajunsi in fruntea statului,in parlament,in mass-media etc) si a celor rai!

   3- Mari prejudicii in functionarea statului au fost aduse din cauza politizarii excesive a institutiilor importante.

In primul rand,Curtea Constitutionala,in loc sa fie garantul vointei romanilor a juns in ipostaza ca 6 „judecatori” politici sa anuleze votul a 7,4 milioane de romani.La fel stau lucrurile si in cazul Consiliului Superior al Magistraturii,Consiliului National al Audiovizualului,,Consiliului de administratie a Televiziunii Romane,Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii,Agentia Nationala de Integritate,etc.

   Iata de ce,prioritatea numarul unua noului parlament trebuie sa fie amendarea constitutiei in vederea depolitizarii totale a institutiilor importante ale statului de drept.Nu in ultimul rand,sa nu se mai admita politizarea functiilor de conducere a  institutiilor centrale ori locale(mai jos de functia de secretar de stat si prefect) precum si a consiliilor de administratie ale companiilor nationale si a regiilor de stat!

 

Reclame

3 comentarii la “MARILE ERORI POSDECEMBRISTE!

 1. COSTEL spune:

  Am vazut ca esti fan Iliescu de la el a plecat raul in tara asta.Ma insel cumva?

  • gigip1948 spune:

   Ai vazut ce ai vrut tu! Nu am fost,nu sunt si nu voi fi decat fan Dinamo! De peste 60 de ani,tot ce am realizat in viata(si am realizat multe si bune,social,financiar,patrimonial familial ori ca relationare umana),le-am facut ,exclusiv,prin valorificarea calitatilor personale,fara sprijinul cuiva! Nu am avut,nu am si nu voi avea obligatii fata de vreo persoana,fata de un partid ori un grup! Traiesc,bine,pe propriile merite si imi doresc doar sa fiu sanatos,eu si familia mea!
   In ultimii 60 de ani,daca cineva a facut mult rau romanilor,ca individ,acesta e Basescu,informator al securitatii,bataus de copii,imoral,betiv,abuziv si mai ales,corupt!

 2. gigip1948 spune:

  Pentru a inlatura alte erori posdecembriste ,produse de catre Traian Basescu si Monica Macovei ,sugerez Parlamentului Romaniei , doua propuneri pentru modificarea Statutului parlamentarilor,menite a preveni atacurile venite din partea Consiliului Europei si a mass-mediei:
  1-in cazul cererii de arestare ori de perchezitionare a unui parlamentar,DNA-ul sa o adreseze judecatoriei,nu direct parlamentului! Instanta sa fie cea care sa solicite avizul parlamentului;
  2-La fel,ANI ,in caz de incompatibilitate,sa ceara judecatoriei competente constatarea acesteia! In urma judecarii cauzei,cu citarea ANI si a presupusului incompatibil,hotararea instantei sa fie trimisa parlamentului,pentru a dispune!
  In acest fel s-ar preveni abuzurile din partea DNA si a ANI iar imaginea parlamentului,in plan intern si international,nu ar mai avea de suferit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s