R E F O R M A J U S T I T I E I


De peste 20 de ani,in Romania posdecembrista se prezinta in mass-media cazuri de coruptie,de licitatii trucate,de devalizarea a banilor publici! Se declanseaza anchete,se fac expertize iar urmarirea penala si judecata se intind pe ani si ani de zile! Nu se recupereaza pagubele pricinuite iar faptuitorii scapa,in cele mai multe cazuri,de acuzatiile aduse,prin inginerii avocatesti! Se incurajeaza mita,prin coruperea procurorilor,a politistilor,a expertilor,a judecatorilor!

Pornind de la cazul actual ,cel al lui Dan Voiculescu,reprezentativ prin implicatiile sale politice,cred ca ar fi bine sa se produca o reforma a legislatiei romanesti existenta la ora actuala!

Daca s-ar dori ca in viata publica,in economia romaneasca sa se introduca ordinea si dreptatea,toate cazurile de natura economica,financiara,din domeniul financiar-bancar,al licitatiilor ar trebui  sa fie judecate de catre o instanta specializata in domeniul financiar,in baza codului comercial ,fiscal ori civil! Sub nicio forma sa nu  se apeleze la procurori,la incriminarea si judecarea unor abateri comerciale,in domeniul penal! In Italia,dupa ce autoritatile au incercat in zadar sa combata mafia prin incriminarea penala faptelor ,vazand ca nu pot rezolva problema,au trecut la sanctionarea drastica a celor vinovati prin masuri fiscale si comerciale! S-au aplicat,repede si eficient,amenzi usturatoare,anulari de contracte,confiscari de imense sume de bani ori valori! Cat timp vom continua sa anchetam in penal aceste abateri,nu vom reusi decat sa le politizam,sa le amanam ani si ani de zile,sa nu recuperam pagubele produse!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s