NATO,incotro?


Dupa desfiintarea Tratatului de la Varsovia ,a carei existenta a condus la  bipolarizarea lumii intre doua mari puteri,URSS si SUA ,omenirea trebuia sa intre intr-o perioada lunga de intelegere,pace,cooperare! Din pacate ,in multe colturi ale lumii conflictele ,inclusiv razboaiele,au proliferat! Au reisbucnit vechile conflicte inghetate ,au aparut altele noi(Yugoslavia,Irak,Afganistan,Libia,Egipt,Ucraina)!  

NATO,o organizatie anacronica a preluat,singular decizia asupra tuturor problemelor conflictuale existente in lume ba ,mai mult,a creat conflicte noi,a deteriorat grav pacea si cooperarea intre popoare! In loc sa se autodizolve(deoarece,dupa desfiintarea Tratatului de la Varsovia nu mai are nicio ratiune de a exista !) NATO si-a extins raza de actiune la nivel mondial,a DECIS conform propriilor interese militare,economice si financiare ,soarta altor popoare,altor natiuni! NATO a devenit o organizatie antidemocrata,unicul jandarm mondial,un decident discretionar asupra viitorului planetei!  

Pentru revenirea omenirii la menirea ei,la cooperare,intelegere intre natiuni,la pace se impune adoptarea la nivel international a unor masuri logice,coerente si simple:

-desfiintarea NATO,o organizatie militara expansionista,interventionista si anacronica;

-Uniunea Europeana sa iasa de sub tutela NATO si sa -si construiasca propriul sistem de apare,de cooperare,de intelegere intre natiuni;

-Organizatia Natiunilor Unite,cea mai democratica si mai credibila institutie mondiala a tuturor natiunilor ,sa redevina factorul determinant de decizie in starile conflictuale,sa le previna si sa le rezolve prin vot majoritar(si prin anularea dreptului,antidemocratic de veto al marilor puteri)! ONU sa creeze cadrul democratic necesar pentru a asigura pacea,intelegerea si cooperarea intre toate popoarele lumii!

 

 

Reclame

4 comentarii la “NATO,incotro?

  1. Titel(MAN) spune:

    Imi plac precizarile tale ;Se recunosc suporturile matematice insusite la momentul potrivit !!!

    • Multumesc! Consider ca toate fortele umane,tehnice si logistice ale NATO ar trebui foloste,sun controlul ONu,in restabilirea pacii,in descurajarea conflictelor ori pentru inlatirarea urmarilor catastrofelor naturale si ajutorarea victimelor acestora!

  2. Viorel Zamfir spune:

    Am intuit logic afirmatiile de aici cu ceva ani in urma si tot am postat pe Facebook. Am fost catalogat ca nebun. Am fost admonestat, jignit, umilit. Acest articol imi da dreptate. Punctele mele de vedere exprimate atunci au fost corecte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s