Legea licitatiilor publice,o urgenta legislativa!


  • Incepand din 1990,coruptia in Romania a urcat permanent,intr-un ritm alarmant! Pana in 1996,pentru aprobarea unor contracte cu statul se percepeau comisioane de 2-5%! Intre 1996-2004 s-a ajuns la 8-10 %! Intre 2000-2004 la 15-18 %! Intre 2004-2014 se percepe un comision intre 90-800%! S-a ajuns sa se pecrceapa spaga la firul de iarba,la fiecare floare ori pom plantat! Banul public este deturnat fraudulos catre clientii politici iar viata cotidiana a romanilor ,a alegatorilor,a devenit un cosmar!
  •  Cer guvernantilor si parlamentarilor sa adopte ,de prima urgenta,legea privind organizarea si functionarea licitatiilor publice! Prin lege sa fie infiintat Oficiul National pentru Licitatii,cu filiale la nivelul judetelor ,municipiilor si oraselor! Oficiul si filialele locale sa fie incadrate,exclusiv,cu specialisti(economisti,finantitsti,evaluatori..) prin concursuri publice! Politicul sa nu intervina,sub nicio forma,in functionarea sistemului public de licitatii!

     

     Prin adoptarea acestei masuri vor fi inlaturate actele grave de coruptie,vor scadea preturile la achizitii publice si banul public va fi protejat fata de actiunile ilicite ale coruptilor!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s